неділю, 4 вересня 2011 р.

Загублений материк Атлантида

     Вже більше 2000 років уяву поетів, вчених, археологів, геологів, окультистів, мандрівників заворожує Атлантида - невідомим дивовижним образом зниклий материк. Всім відомо, що в далекому минулому, досягнувши розцвіту, високо розвинута острівна цивілізація раптово була зруйнована в результаті величезного природного катаклізму. Більшість археологів вважають це звичайнісінькою легендою, алегоричною оповіддю, яка нічого спільного з реальною історією не має. Окультисти мають іншу точку зору: Антлантида - це уособлення втраченої колиски духовності, а подекуди поняття з другого виміру. Що ж насправді являє собою Антлантида? Чи є хоч крапля істини в переказах?
     Вперше острів згадується в двох коротких діалогах філософа Платона. Через перекази по словам жреця в храмі Нейт (Єгипет), Антлантида існувала 9000 років і була за розмірами приблизно як північна Африка і Мала Азія разом взяті. Островом правив син Посейдона Атлас, в честь якого і був названий острів і океан. Коли атланти почали розширювати свою імперію, вони почали війну з афінянами і були розбиті. А згодом, за словами Платона, після землетрусу, що супроводжувався гігантською повінню материк пішов під воду "протягом одного страхітливого дня і одної ночі".
    Кількість гіпотез про Антлантиду досягає певно вже декількох тисяч, і кожна наступна є ще більшою нісенітницею, ніж попередня. Тільки деякі з них мають каплю логічного ряду, який може щось розказати про Антлантиду. Інформація про Антлантиду черпається з декількою рядків Платона, тому досить скоро появилася гіпотеза, що Платон просто все видумав, щоб припіднеси Афіни, де і жив письменник. Він помістив материк за Геркулесовими стовпами ( Гібралтарською протокою), тому що за ними відкривався величезний океан, який тепер навіть важко просто вгадати, що могло бути цим материком. Літом на території Греції в часи життя Платона, була одне з найбільших землетрусів давнього світу. Цунамі, викликане ним, зруйнувало частину острова Антлант і затопило острів Геліка. Цей факт свідчить про звязок між островами і він є беззаперечний, але чому знаючи про ці факти, Платон приписав авторство египетським жрецям? Складується враження, що частина інформації, яку Платон використовував для створення своїх діалогів "Тімей" і "Критій", була невідома його сучасникам, що кидає в тінь саме існування материка.
    Серед останніх теорій цікавою вважається гіпотеза німецького доктора, висунута в 2004 році. В ній йдеться про те, що на фото південно - західної Іспанії, які були зняті зі супутника, є фрагменти будівель, які точно відповідають опису Платона. Доктор вважає, що будівлі прямокутної форми можуть бути руїнами храму Посейдона, а також золотого храма Посейдона і Клейто. Перший храм має опис у давніх рукописах, який за словами сучасників був в тричі більший за Пантеон в греції, а статуя Посейдона була величезних розмірів. Голова бога "торкался неба" на висоті 381фут (116м). ( це дало поштовх на ідеї про те, що атланти мали як і розвинуті кораблі, так і літаючі апарати, які і позволили побудувати таку статую). Німецький доктор аргументує свою точку зору тим, що греки путали єгипетське слово "берег" і "острів", і що саме біля берегів Іспанії можна знайти залишки старої цивілізації. Цікаво, чи поможуть пошуки Антлантиди в районі Геркулесовиї стовпів нарешті розгадати загадку?

Немає коментарів:

Дописати коментар