неділю, 14 серпня 2011 р.

Золото алхіміків або безсмертя Ніколи Фламеля.

      Книги Джоан Роллінг про чарівника з шрамом-блискавкою Гаррі Поттера на даний час є мабуть одні з найпопулярніших. І у найпершій книзі "Гаррі Поттер і філософський камінь" був згаданий один персонаж, якому було більше шестиста років. І звали його Нікола Фламель - єдиний у світі відомий винахідник еліксиру життя. 
     Нікола Фламель - це реальний чоловік, яка жив у чотирнадцятому столітті у Франції. Тоді ще невідомий світу він був писарем, досить відомим і хорошим писарем, який час від часу мав потяг до "темних" книг того часу. Невідомо яким способом йому дістався старинний манускрипт, таємничий папірус, більш відомий як "Книга Іудея Авраама" (також відома  як "книга Адама"). За легендою саме цю книгу написав сам Адам, коли Бог вигнав його з Едему.
В цій книзі він і описав рецепт створення філософського каменю, який дає вічне життя, і спосіб виготовлення золота найвищої проби з інших металів. Отож, Фламель розшифрував зміст цієї книги, яка була написана на арамейській мові. Міф про те, що Нікола створив цей камінь обростав легендами через численні передумови, які давали підстави так думати. Незадовго після придбання книги Фламель купує близько тридцяти домів і ділянок землі, а до кінця життя робить щедрі пожертвування на лікарні, каплиці і різні благодійних фонди. 
     Чи можливо те, що Нікола виготовив чисте золото чи філософський камінь? Можливо, ніхто ж цього напевне не знає. Цікавим фактом залишається те, що алхімік задовго до своєї смерті почав до неї готуватися: підготував собі місце в одній з церков, передав все своє майно церкві. Через два століття, коли могилу Фламеля розкрили, стало зрозуміло, що смерть була інсценована, а тіло чи сам алхімік пропали безвісти. Згодом Ніколу і його жінку бачать задовго після смерті на спектаклі Паризької опери, що додає ще більшої містичності образу найвідомішого алхіміка. Невідомо наскільки довгий шлях пройшов Нікола Фламель, але може колись він повернеться до свого дому, який досі зберігся у Парижі, і ми зможемо, можливо, поспілкуватися з геніальним алхіміком.

7 коментарів:

  1. Цікаво це вигадки чи все підтверджено фактами?

    ВідповістиВидалити
  2. 2 Анонім:
    що іменно вам здалося вигадками, а що фактами?

    ВідповістиВидалити
  3. всьо підтвердженно фактами !!! ;)

    ВідповістиВидалити
  4. Фламель був членом(навіть був головою) "Пріорату Сіона"???

    ВідповістиВидалити
  5. невже не збереглося ніяких документів чи занотовок зі своєї праці та дослідів Ніколи Фламеля?

    ВідповістиВидалити
  6. 2 анна:
    відомих всім - ні) можливо хтось і мав чи має їх, але не оприлюднює)
    цікава книга для читання про Фламеля, його життя - "Братство смерті", Ерік Джиакометті і Жак Равенн

    ВідповістиВидалити