неділю, 21 серпня 2011 р.

Адам і Єва: "батьки" кожного з нас. Чому не можна одружуватися з близькими родичами?

    Всі прекрасно чули, як старші люди завжди кажуть, що не можна одружуватися з близькими родичами, тому що це заборонено церквою. Але мало хто може чітко обгрунтувати свою думку, чому це так небезпечно, крім того, що щось там на клітинному рівні буде не так. Найдитячіше питання, яке одразу виникає: "Як ж Адам і Єва, а згодом їх нащадкам вдалося народити таку велику кількість дітей?", чи "Як після смерті Авеля, рід Каїна, тобто Адама і Єви продовжився?".
     Наспраді вся загадка захована в тому, що досить мала кількість людей знає докладно Біблію. Всі знають притчу про Каїна і Авеля, але не всі знають чи ще були діти у Адама і Єви, і взагалі скільки років прожили наші найстаріші пращури на Землі. У Біблії ще згадується на імя син Адама і Єви - Сет (можливий переклад Сіф), але крім нього ще були діти: "Віку ж Адамового, після того як народився Сет, було 800 років, і породив він інших синів і дочок". Тобто, крім всіх відомих Каїна і Авеля були ще інші діти Адами і Єви, які народжувалися протягом довгого життя Адама: "Всього прожив Адам 930 років і аж тоді помер". Отож, рід Адама і Єви продовжувався: "Каїн спізнав свою жінку, і вона зачала й вродила Еноха". Інші брати і сестри, як і Каїн продовжували рід своїх батьків, що можна чітко прослідкувати аж до Ноя - Ной є нащадком третього сина Сета. Коли став "дійсний закон" про те, що одружувати з родичами є небезпечно і , взагалі - то, заборонено? Бо як Каїн, так і його брати, скоріш за все одружували з своєїми сестрами, племіницями, але всеодно це були їхні найблищі родичі.
     Насправді ж Бог був вимушений ввести закон, який би забороняв одружуватися між родичами. Все це звязане з людськими генами - до Великого Потопу люди жили досить довге життя, як один з нащадків Адама "усього прожив Матусаїл 969 років і по тому помер", а після - до ста чи трішки більше років. Причина досить проста: гени Адама і Єви були ідеальними, тобто не мали ніяких генетичних помилок - Бог їх створив ідеальними. Але після падіння на Землю Адам і Єва були прокляті, тобто можна припустити, що тобі гени почали дегенерувати, хворіти і старіти. Але, оскільки, Каїн і його брати і сестри мали близькі до ідеального гени, то їхнє життя було досить довгим і одружуватися між собою було безпечно, бо нащадки не отримували схожі генетичні помилки, які би могли привести до паталогій. З часом помилки в генофонді людства накопичилися в великому масштабі, що призвело до такого закону з боку Творця.
   

7 коментарів:

  1. до теми:
    1) США щорічно реєструється близько 36 000 випадків інцесту, причому 75% з них складає зв'язок батько - дочка.
    2) в Європі X століття інцест була оголошена статева зв'язок між родичами аж до 7-го ступеня споріднення. Це призвело до того, що традиційно полягали аристократією близькоспоріднені шлюби стали визнаватися недійсними. Це досягло таких розмірів, що Лютеранський собор 1215 був змушений обмежити інцест спорідненістю 4-го ступеня.
    3) майже 15% жінок мали досвід інцестних взаємин зі своїми батьками або дядьками. Причому, за даними Meiselman, більш поширеним є інцестное поведінка батьків по відношенню до рідних, а не до прийомних дочок. Gebhard встановив, що 10% гвалтівників у свій час брали участь у інцестних контактах зі своїми матерями, сестрами чи татком.

    http://refs.co.ua/68575-Incest_krovosmeshenie.html

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую за статтю.Мені цікаво було читати та замислитись над цим))))

    ВідповістиВидалити
  3. to dr:
    дуже дуже звучить важко і негуманно( 15% інцестних взаємин - це дуже великий відсоток..
    to Анонім:
    дякую :)

    ВідповістиВидалити
  4. ЯК цікаво.. відкрила для себе Ваш блог, дякую!

    ВідповістиВидалити
  5. Цікавий блог, дуже. Перечитав відразу увесь, дякую.

    «Насправді ж Бог був вимушений ввести закон, який би забороняв одружуватися між родичами». Джері, а як Ви уявляєте Він це робив? Скільки живу, а ще Його не бачив ні разу і не чув, лиш від Свідків Єгови чув, що Він є, але вони його також не бачили. Дивує як вони можуть бути свідками, якщо вони його не бачили? Як на мене це на масовий психоз схоже.
    Джері, Вам не здається, що Бог дуже дивна істота? Всі про нього знають все, на нього посилаються при тому, що його ніхто не бачив і не чув.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А ти свій мозок бачив? Ні, можна вважати, що його нема... але він є просто бачити не можеш, а як захочеш побачити то помреш...тому в існування Бога потрібно вірити серцем...

      Видалити