пʼятницю, 5 серпня 2011 р.

Наслідки Великого Вибуху: Великий Задум чи випадковий збіг обставин?


Більшість людей на нашій планеті живуть, не підозрюючи чому навколишній світ навколо нас саме такий? Чому наше тіло саме таке, чому дихаємо саме киснем, чому саме з такою силою нас притягує до себе земля? Кожного дня йдучи на роботу, чи на уроки, чи просто по своїх справах можна десь почути, як хтось нарікає на своє життя – що він його собі інакше уявляє, що світ можна були би зробити кращим і т.д. Звичайно ці всі слова є алегоричними, які не мають відношення до чогось масштабного, що здатне реально змінити якимось чином наше життя на планеті. Насправді ж, якби хтось захотів змінити щось таке, яке має реальну вагу для планетарного рівня, наприклад, швидкість світла чи масу найменшої частинки, то життя б, скоріш за все, вимерло. 
«Ми існуємо, тому що Всесвіт такий, який він є» Б.Картер. Не варто недооцінювати цих слів. Життя на нашій планеті виникло тільки тому, що еволюція світу пішла саме таким шляхом, який існує на даний момент часу. Всі фундаментальні константи забезпечують життя людей. Зміна гравітаційної стали могла би привезти до того, що формування хмар із водню було би неможливим,тобто життя і розум не змогли б еволюціонувати до високого сучасного рівня. Зміни ваги, швидкості, сили взаємодії між найменшими частинками: електронами і протонами, могла призвести до різних сценаріїв – утворення на нашій планеті тільки атомів водню, або тільки атомів гелію, або взагалі відсутність будь – яких атомів –  але всі сценарії виключали можливість існування такого виду, як людина. Сценарій розвитку нашої системи спричинив появу розумового життя саме на планеті Земля: саме відстань від Землі до Сонця, існування Місяця саме таким як він є, можливість розвинку карбонових сполук і нуклеїнових кислот (ДНК) можливий тільки тут і зараз. 
Винакає наступне питання: чи існують інопланетяни? Чи існують десь ще люди? Чи хоча б  приблизно гумонаїдна раса чи зовсім не зрозуміла нашому розуму форма життя? Через велику кількість сценаріїв розвитку Всесвіту, можна уявити яка кількість умов була створена по всьому просторі. На мою думку, якщо існувало хоча б приблизно 20 мільйонів зірок, то кількість сценаріїв і розвитку умов для життя є просто нескінченна. Людські дослідження космосу не дають відповідей на всі питання, тому не можна сказати точно, яка кількість зірок, чи існують інакші виміри, куди ведуть чорні дірки, тому не можна ствердно говорити про точну кількість сценаріїв розвитку. Але, на мою думку, ця кількість дорівнює , тому існує достатня ймовірність утворення життя в інших галактиках. І можливо колись нашим нащадкам можна буде «поспілкуватися» з іншими формами життя.
Творець за Біблією створив світ унікальним, таким, у якому здатна жити людина: тільки такий світ і ніякий інакший. Творець знав усе, щоб забезпечити повністю матеріальне і духовне життя людини. Тому слабо віриться у те, що наш світ простий збіг обставин...
«Підтвердження віри у Творця, котрий спроектував світ так, щоб задовольнити в точності наші вимоги.»
                                                                                                                                         Хойл.




1 коментар:

  1. вибач, але це "переливання з пустого в порожнє"
    все те що викладине в цій статті і так інтуїтивно зрозуміло)

    ВідповістиВидалити